Workshop de rivier, is hoe wij doen

De rivier is, hoe wij doen

In hun artistieke praktijk hebben Anne de Andrade en Theun Karelse van onderzoeksteam Toekomst van de Delta, veel aandacht voor belichaamde ervaring. Ze bundelen in deze workshop voor het eerst hun ervaring, en nemen jullie mee naar het water van de Schelde.

De rivier is, hoe wij doen is een workshop waarin we onze relatie tot de Westerschelde verkennen. De Schelde is prachtig, maar ook vervuild, er zitten gifstoffen in haar lichaam. Niemand wil een giftige Schelde, maar toch is die er. Wat is het in onze (collectieve) houding dat maakt dat de Schelde toch vervuild is en blijft? Welke houding doen wij mensen waarmee we de rivier schaden? En hoe kunnen we die houding doorbreken om de Schelde in staat te stellen te herstellen? Belangrijke vragen. Ons lichaam heeft ons hier van alles over te vertellen. Wat precies, dat gaan we in deze workshop verkennen. Dit is een workshop waar we fysiek aan de slag gaan, buiten, bij het water. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen over je relatie tot het water? Welke (onbewuste) toxische houdingen neem jij aan? Waar komt die houding vandaan en wil je dat langer doen? Hoe kunnen we de vergiftigende houdingen doorbreken?  Hoe relateer jij je aan de Schelde?

Deze workshop wordt gerealiseerd in samenwerking met de Zeeuwse Milieufederatie in de context van de filmvertoning van I am the river, the river is me tijdens Film by the Sea. Met dank aan: CBK Zeeland, Cinema Delicatessen en Zeeland Bruist.

Onzichtbaar Zeeland

Eind 2024 verschijnt Onzichtbaar Zeeland, een publicatie van de Ambassade van de Noordzee waarin Theun Karelse en Anne de Andrade samenwerken met socioloog Darko Lagunas, aardwetenschapper Maarten Kleinhans en vele andere mensen maar vooral ook niet-mensen in een driejarig luisteronderzoek naar de toekomst van de Delta.

Info & tickets

13 september 2024, 10:00 – 12:00 uur

Westbeer Vlissingen

Hosts: Anne de Andrade, Theun Karelse