Radha D’Souza is hoogleraar internationaal recht, ontwikkeling en conflictstudies aan de University of Westminster in Engeland. Voordat ze begin 2007 bij de University of Westminster aantrad, doceerde ze rechten aan de University of Waikato in Nieuw-Zeeland en ontwikkelingsstudies, sociologie en menselijke geografie aan de University of Auckland, Nieuw-Zeeland. Ze was advocaat bij de High Court of Mumbai, India op het gebied van arbeidsrechten, constitutioneel en administratief recht, geschillen van algemeen belang en mensenrechten.
D’Souza werkt als schrijver, criticus en commentator. Ze is een activiste voor sociale rechtvaardigheid en werkte in haar thuisland India samen met arbeidsbewegingen en bewegingen voor democratische rechten als organisator en activistische advocaat. Ze heeft samengewerkt met bewegingen voor sociale rechtvaardigheid in de regio Azië-Pacific om de aandacht te vestigen op de effecten van internationaal economisch beleid op ontwikkelingslanden.
D’Souza heeft een BA in filosofie van Elphinstone College (Universiteit van Mumbai) en een LLB van New Law College (Universiteit van Mumbai), ze heeft haar doctoraat in de geografie behaald aan de Universiteit van Auckland. Zij is de auteur van What’s Wrong with Rights? (Pluto, 2018) en Interstate Disputes Over Krishna Waters (Orient Longman, 2006) en werkt samen met de Campaign Against Criminalising Communities (CAMPACC) in het VK. Samen met kunstenaar Jonas Staal stichtte zij de Court for Intergenerational Climate Crimes (2021-doorlopend).