Speaker for the deaf winnaar van de ontwerpwedstrijd Geef Stem aan de Noordzee

De winnaars van de ontwerpwedstrijd Geef stem aan de Noordzee zijn….Tjesse, Jesse, Jos, Marieke, Olivia, Marina, Leah, Florida en Hugo met Speaker for the deaf!
Speaker voor de deaf raakte de jury diep, zowel intellectueel, visueel als emotioneel. Dit project laat je anders kijken en denken. De verschillende, prachtig vormgegeven gehoorzintuigen van onderwaterwezens, in contrast met de dovemansoren aan wie het appel is gericht, laten inzien hoeveel vormen van waarneming over het hoofd worden gezien en daardoor ontbreken op onze politieke kaart. Het project laat inzien hoeveel er IS waar te nemen en hoeveel inspanning het van ons mensen vergt om dit te zien. Los van de intelligentie en creativiteit van het plan was de jury bijzonder onder de indruk van de manier waarop deze interdisciplinaire samenwerking met zoveel energie tot stand is gekomen, in deze verwarrende tijden.
Gefeliciteerd team! We zien jullie heel graag binnenkort terug in De Studio van NEMO voor een online ontmoeting met Bruno Latour en meer!
Veel dank DesignLab UTwente voor de organisatie van de uitreiking tijdens de PHTR conference. Veel dank Caroline Hummels en Peter-Paul Verbeek voor het bekendmaken van de winnaar!
Lees hier meer over Speaker for the deaf