Het Audement op IABR

De Ambassade van de Noordzee presenteert samen met Studio Ossidiana (Giovanni Bellotti and Alessandra Covini) het Audement tijdens de 10e editie van de Architectuur Biennale Rotterdam.

It’s About TIME

Vijftig jaar na de verschijning van het rapport van de Club van Rome, maakt de 10e editie van de Architectuur Biennale Rotterdam de balans op. De tentoonstelling brengt historisch onderzoek (vanaf 1972), inspirerende praktijkvoorbeelden (anno 2022) en toekomstscenario’s (richting 2072) samen. Dit overzicht schetst een beeld dat tegelijkertijd zorgelijk en hoopvol is. Het werk van de architecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars, academici en landschapsontwerpers dat in de tentoonstelling te zien is, documenteert en brengt de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering in kaart. Hun observaties vormen een hedendaags landschap dat de effecten van klimaatverandering weerspiegelt en oproept te reageren op deze geconstrueerde hyperrealiteit.

Het Audement

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de politieke stem van de Noordzee. Om dit te kunnen doen bouwen we aan een nieuwe politieke arena onder de titel het Audement. In tegenstelling tot in het parlement waar spreken met mensen centraal staat, draait het in het Audement om luisteren naar niet-mensen: het water, het zand, de vissen en de meeuwen.

De editie van het Audement die op IABR te zien zal zijn bestaat uit een cirkelvormige installatie van hoge zit- en voederpalen voor vogels, die oprijzen uit een hoop schelpen en zand. Terwijl vogels er zich voeden en spelen, verspreiden ze zaden en bemesten ze de grond. Zo worden zij de tuinmannen van deze plek. Het Audement is een plek om te observeren en geobserveerd te worden, te eten en te verzamelen, om vogels te spotten of om de mosselen, scheermessen, oesters en zeeslakken te vinden onder de blik van de vogels.

Op 10 november 2022 zal de Ambassade van de Noordzee tijdens IABR tevens een programma verzorgen.

Info & tickets

22 september – 13 november 2022

Locatie: Ferro

Keilestraat 9, Rotterdam

Tickets