Drie finalisten ontwerpwedstrijd Geef Stem aan de Noordzee

Op 23 oktober 2020 koos de jury vanuit De Studio van NEMO de drie winnaars van de ontwerpwedstrijd Geef stem aan de Noordzee.

De jury, onder voorzitterschap van Denker des Vaderlands Daan Roovers bestond uit de volgende leden: Peter-Paul Verbeek (hoogleraar techniekfilosofie UT), Antoon Vandevelde (emeritus hoogleraar filosofie KU Leuven, bestuurslid Stichting Internationale Spinozaprijs), Louise Schouwenberg (hoofd van de afdeling Contextual Design aan Design Academy Eindhoven) en Huub Dijstelbloem (hoogleraar filosofie van de wetenschap en pollitiek, UvA)

De winnaars

—  Bij Stem voor de paling won Daniel Garcia met What you humans call North. Lees hier meer over dit project.

—  Bij Onderwatergeluid won het team van Jos Spijkerman, Marieke Druiven, Marina Sulima, Leah van Oorschot, Florida Visser, Hugo Heinen, Tjesse Riemersma en Jesse Havinga met Spreker voor de Doven. Lees hier meer over dit project.

—  Bij Toekomst van de delta won het team van Maarten Meijer, Eileen Stornebrink, Willie Vogel, Dennis Hamer en Charlotte von Meijenfeldt met Oosterschelde in onderhandeling. Lees hier meer over dit project.

Drie prachtige en inspirerende projecten die speculeren over hoe we niet-mensen als politieke actoren kunnen zien.

De uitreiking van de Spinozalens aan de Franse filosoof en socioloog Bruno Latour vormde de aanleiding voor het DesignLab/ PhilosophyLab van de Universiteit Twente, de Ambassade van de Noordzee en de Stichting Internationale Spinozaprijs om deze ontwerpwedstrijd voor studenten te organiseren.

Op 6 november tijdens de conferentie Philosophy of Human-Technology Relations van het DesignLab UTwente wordt de finale winnaar bekend gemaakt.

Lees hier meer over de ontwerpwedstrijd.