Oktoberprogramma in OBA Oosterdok

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de stem van de Noordzee en het leven in zee. In Amsterdam luisteren we naar de paling en vragen ons af hoe de belangen van deze, en andere niet-menselijke Amsterdammers kunnen worden behartigd bij de inrichting van de stad.

In het Oosterdok werken we met landschapsarchitect Thijs de Zeeuw aan een palingpark, een ontmoetingsplek voor mens en onderwaterwereld. In de OBA Oosterdok is van 1— 31 oktober 2022 het programma De paling is ook een Amsterdammer met workshops, kunst en film over de dialoog met de onderwaterwereld.

Met op de begane grond de installatie Anguilla anguilla met video’s van Darko Lagunas, een muurschildering van Dewy Elsinga / BUTTERFINGAZ en grafisch ontwerp van Corine Datema; bijdragen van oa Blaka Online / Kofi Orunmila), Noam Youngrak Son, Rokhaya Seck, Maarten Erich & Hanne van Beuningen aan het programma De smaak van de paling, workshops van Yi Fei Cheng en Sheng Wen Lo ism Ruby HSIEH I Hsuan en de film Nederland Onder Water van Arthur de Bruin.

Bekijk het programma hier.

Wij hopen je daar te zien!