Moot Court genomineerd voor de Dutch Design Awards ’23

De 24 genomineerden in de 8 categorieën van Dutch Design Awards 2023 (DDA23) zijn bekend. De Ambassade van de Noordzee is genomineerd in de categorie Design Research, voor ons Mootcourt in het Vredespaleis. De vakjury zegt:

“Een goed doordacht project, waarin de Ambassade van de Noordzee jarenlang onderzoek vertaalde naar een rechtszaak die de overgang markeert naar ‘een stem geven’ aan de Noordzee. Het juridisch systeem – bij uitstek ontworpen voor de mens – wordt opengebroken voor de rechten van de natuur. Daarbij richten zij zich op een
entiteit waarvan eigenaarschap en zeggenschap onduidelijk is: de Noordzee. De zee is eigenlijk van ons allemaal, of van niemand, of van zichzelf. De experimentele vorm van een proefrechtbank is inspirerend. Ook de grondige internationale verbinding en samenwerking met vergelijkbare initiatieven is interessant. Een belangrijk traject, dat klaar is om de volgende stappen te zetten.”

DDA maakt de winnaars bekend tijdens een live DDA Award Show op 21 september van dit jaar. Het werk van alle genomineerden wordt geëxposeerd tijdens Dutch Design Week 2023 (DDW23), van 21 t/m 29 oktober 2023.

Dutch Design Awards bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten en kijkt naar de impact van die verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen op onze samenleving. Vakjury’s van onafhankelijke ontwerpexperts nomineerden drie projecten in elk van de volgende categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Data & Interaction, Best Commissioning en Young Designer. Zij beoordeelden projecten aan de hand van de criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, soms aangevuld met categoriespecifieke criteria. Dit deden zij onder leiding van vakjuryvoorzitters Chris Kabel (Studio Chris Kabel), Femke Bijlsma (Kossmandejong), Mieke Gerritzen (The Image Society), Iris Ruisch (M-ODE Foundation), Angelique Spaninks (MU Hybrid Art House), Daniël Sytsma (Code d’azur), Tijn van Elderen (Brabantia) en Evelien Reich (ELLE Decoration NL).