Lancering Conference of European Waters op Wereld Water Dag!

Op 22 maart 2023, Wereld Water Dag, kondigt de Ambassade van de Noordzee de lancering aan van een nieuw waterig meerjarenproject, de Conference of European Waters.

De Ambassade van de Noordzee streeft naar een blauwdruk voor een ecologische politiek in 2030, ook in Europa. Samen met onze partners van de ILP Mar Menor (ES), Ocean Space / TBA21 (IT) en Natural Contract (TU, PT, SW en BE) zijn we een gesprek gestart over de vertegenwoordiging en participatie van waterlichamen in democratische procedures in Europa. Met nieuwe verhalen en artistieke concepten onderzoeken, beluisteren en verbeelden we zo de gemeenschappelijke stemmen van Europese rivieren en zeeën. De deelnemende waterlichamen zijn: de Mar Menor, de Noordzee, de lagune van Venetië, de Tejo rivier, de Rhone en de Senne River.

Conferentie bij de Mar Menor
De eerste milestone is een meerdaagse conferentie bij de Mar Menor in september 2023. De waterlichamen zullen hier met elkaar in elkaar in gesprek gaan over de vormgeving van een gezamenlijke stem in de Europese politiek. De volgende: een bijeenkomst in 2024 in Brussel waarbij de wateren een gezamenlijke golf zullen gaan veroorzaken in het publieke Europese debat.

Maak kennis met de waterlichamen!
Maak hier kennis met de wateren, hun vertegenwoordigers en het team, en hou de ontwikkelingen in de gaten!

Graphic: Eva van Bemmelen