Leren hoe je niet-mensen een stem kunt geven? Doe mee met het jongerenberaad!

💚 Wil jij leren hoe we niet-mensen een stem kunnen geven?

👉 Doe mee met het jongerenberaad van Ambassade van de Noordzee, waar we de paling een stem geven!

🤔 De paling? Ja! De paling is een fascinerend dier dat tijdens diens genderfluïde leven een enorme migratieroute aflegt door rivieren, over land en door zeeën. Onderweg komt het allerlei, door de mens gemaakte barrières tegen. Om de paling en onderwaterecosystemen beter te begrijpen kruipen we in de huid van dit dier tijdens een jongerenberaad.

⏰ Wanneer? Zaterdag 24 september 2022 10.00-17.00 in Amsterdam

🧐 Why? Onder leiding van debatleider Martine Doppen leer je over debatteren, public speaking en storytelling & je leert alles over niet-mensen een stem geven.

🌱 Voor wie? Iedereen tussen de 15 en 30 jaar!

💪 Doe je mee? Vul hier het formulier in en wees erbij!

In het Oosterdok werken we aan een palingpark, een ontmoetingsplek voor mens en onderwaterwereld. In de OBA Oosterdok is van 1 – 31 oktober 2022 het programma De paling is ook een Amsterdammer, bestaande uit video’s, debat, workshops, kunst en film over de dialoog met de onderwereld. Bekijk de agenda hier.

Het jongerenberaad vindt plaats op 24 september 2022. We gaan met ongeveer 20 jongeren in gesprek over hoe we niet-mensen politiek kunnen representeren. Hiervoor worden de stemmen van de verschillende groepen mensen, dieren en ecosystemen die een relatie hebben met de paling, meegenomen. Denk aan de palingboer, de palingbeschermer en het onderwaterecosysteem. We duiken in de huid van de paling waardoor we dit dier beter gaan begrijpen en we op 1 oktober 2022, tijdens het programma De smaak van de paling in vier metamorfosen in het OBA-Theater een advies naar buiten kunnen brengen over hoe we het leven van de paling kunnen verbeteren.

Schrijf je snel in via deze link!

Foto: Jonathan Diemel