Het Audement no. 2 in het nieuwe Museum Arnhem

In de nieuwe vleugel van Museum Arnhem presenteert de Ambassade van de Noordzee in de tentoonstelling Ten minste houdbaar tot de tweede editie van het Audement.

HET AUDEMENT #2

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de politieke stem van de Noordzee. Hiervoor bouwen wij een nieuwe politieke arena met de titel het ‘Audement’. In tegenstelling tot een parlement, waar mensen met elkaar praten, staat in het Audement luisteren centraal, luisteren naar de stemmen en belangen van niet-mensen: het water, het zand, de vissen en de meeuwen.

In Museum Arnhem onderzoekt de Ambassade van de Noordzee nieuwe manieren om te luisteren naar de politieke stem van de Noordzee. In een speciaal voor deze plek ontwikkelde installatie nodigt de ambassade het publiek uit om te komen luisteren naar niet-menselijk leven dat zich vlak onder, boven of naast ons bevindt, in en rondom het museum. Dwaal door een landschap van luisterstations en ontmoet de vele wezens in en rondom het museum in hun eigen tijdsdimensies. Bij het werk hoort een hand-out met instructies, vormgegeven door Corine Datema om zelf mee op onderzoek te kunnen gaan in het Arnhemse landschap.

Het Audement is een concept van geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart en wordt ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Studio Ossidiana, scenograaf Tim Vermeulen, jurist en onderzoeker Dr. Daphina Misiedjan en antropoloog en actie-onderzoeker Darko Lagunas. Voor de installatie in Museum Arnhem wordt samengewerkt met vormgever Corine Datema, aquatisch ecoloog Maarten Erich en fotograaf Dirk-Jan Visser. Met dank aan Gosse de Kort.

Het Audement wordt ontwikkeld met steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, VriendenLoterij en Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting.

tickets & info

Ten minste houdbaar tot is van 13 mei – 9 januari 2022

Tickets