Kinderworkshop — ontwerpen als een alien

Wat ervaren niet-mensen – dieren, planten en microben – in onze door mensen ontworpen wereld? Hoe ziet de wereld er door een ander ogen bezien uit? Ontwerper Yi-Fei Chen bedacht een workshop die ons menselijke perspectief kantelt.

Tijdens deze workshop in de OBA  worden deelnemers begeleid om ‘out of the box’ en in andere hokjes te gaan denken, als niet-menselijke ‘vreemdelingen’. Het niveau is gemiddeld en vooral geschikt voor kinderen (8 – 11 jaar) en families. Er is een introductie over de paling, een tekenworkshop en een game. Kortom: het wordt een leuke, unieke en leerzame middag waarin je gaat leren ontwerpen voor andere levensvormen.

DE PALING IS OOK EEN AMSTERDAMMER##

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de stem van de Noordzee en het leven in zee. In Amsterdam luisteren we naar de paling en vragen ons af hoe de belangen van deze, en andere niet-menselijke Amsterdammers kunnen worden behartigd bij de inrichting van de stad.

In het Oosterdok werken we aan een palingpark, een ontmoetingsplek voor mens en onderwaterwereld. In de OBA Oosterdok is van 1 tot en met 31 oktober 2022 het programma De paling is ook een Amsterdammer, bestaande uit video’s, workshops, kunst, een jongerenberaad en film over de dialoog met de onderwereld.

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Stichting Brave New Works

Info & tickets

Data & tijden:

— Zaterdag 1 oktober 2022, 11.00 – 13.00  &

— Zaterdag 8 oktober 2022, 14.00 – 16.00

Locatie: Juniorlab OBA BG, Oosterdok, Oosterdokskade 143 Amsterdam

Leeftijd 8-11 jaar (Engels & Nederlands gesproken)

Entree: 5,00 euro