Kinderworkshop — ontwerpen als een alien

Deze workshop is vol – aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Wat ervaren niet-mensen – dieren, planten en microben – in onze, door mensen ontworpen wereld? Hoe ziet de wereld er door andere ogen uit? Ontwerper Yi-Fei Chen bedacht een workshop die ons menselijke perspectief laat kantelen.

Tijdens deze workshop in het OBA Juniorlab word je begeleid om ‘out of the box’ èn in andere hokjes te gaan denken, als niet-menselijke vreemdeling. Er is een introductie over de wonderlijke reis van de paling, een tekenworkshop en een game. Kortom: een leuke, unieke en leerzame middag waarin je gaat leren ontwerpen voor andere levensvormen.

Het niveau is gemiddeld en vooral geschikt voor kinderen (8 – 12 jaar) en families.

DE PALING IS OOK EEN AMSTERDAMMER#

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de stem van de Noordzee en het leven in zee. In Amsterdam luisteren we naar de paling en vragen ons af hoe de belangen van deze, en andere niet-menselijke Amsterdammers kunnen worden behartigd bij de inrichting van de stad.

In het Oosterdok werken we met landschapsarchitect Thijs de Zeeuw aan een palingpark, een ontmoetingsplek voor mens en onderwaterwereld. In de OBA Oosterdok is van 1— 31 oktober 2022 het programma De paling is ook een Amsterdammer met video’s, workshops, kunst en film over de dialoog met de onderwaterwereld.

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Stichting Brave New Works

Info & tickets

Data & tijden:

Zaterdag 8 oktober 2022, 14.00 – 16.00 uur

Juniorlab OBA BG, Oosterdok,

Oosterdokskade 143 Amsterdam

Leeftijd 8-12 jaar

Entree: 5,00 euro