Whose ocean? reading group

Deze tweewekelijkse leesgroep op 24 juni 2024, de laatste in een serie van 4, voegt inspiratie en discussie toe aan Whose Ocean?, een transdisciplinair project voor oceaanrechtvaardigheid georganiseerd in samenwerking met Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht. Het overkoepelende doel is om mensen met verschillende achtergronden en disciplines samen te brengen om collectief te lezen, waarbij het belang van het opbouwen van momentum wordt benadrukt met de Assembly die over negen maanden plaatsvindt.

Elke leessessie, voorgezeten door een andere onderzoeker betrokken bij het project, richt zich op een geselecteerde term of onderwerp en draagt bij tot de ontwikkeling van een glossarium voor de Whose Ocean? Assembly. Door de inbreng van de groep wordt in elke sessie verschillende kennis geïntegreerd. Zo zullen de sessies niet alleen de oceaanwetenschap beoordelen, maar deze bijvoorbeeld combineren met poëzie, juridische studies en genderstudies.

De sessies zijn voor iedereen toegankelijk. Stuur een e-mail naar marianna@casco.art om het leesmateriaal te ontvangen; en als je geïnteresseerd bent in of andere vragen hebt over het Whose Ocean? project.

Info & aanmelden

Elke tweede maandag vanaf 29 april, 15:30–17:00 / Casco HQ

Lange Nieuwstraat 7, 3512 PA Utrecht

RSVP via marianna@casco.art