Wat kan een bruinvis ons vertellen?

Waarom verlaten bruinvissen uit de Oosterschelde vrijwel nooit de Schelde? Met die vraag in het achterhoofd verdiepte kunstenaar Theun Karelse zich op allerlei manieren in bruinvissen. Theun is zeker geen bruinvis-expert, maar weet wel veel over hoe we in contact kunnen komen met ander leven. Hij zoekt in zijn werk actief naar een wederzijdse relatie met de levende wereld en laat zich daarbij niet zelden inspireren door inheemse kennis.

Gedurende deze avond, georganiseerd door ARTIS-Groote Museum, gaat Theun Karelse in gesprek over zijn werkwijze; waarin verzamelen, het vertellen van verhalen, contemplatie en experimenteren een grote rol spelen. Wat kan een landschap je vertellen als luistert? Wat weet wier? Wat zegt de zee ons?

Over Theun Karelse

Theun is bestuurslid van de Embassy of the Earth en onderdeel van het Future of the Delta-team van de Ambassade van de Noordzee. Zijn buitenstudio bestaat uit verschillende tuinen die dienen als proeftuinen voor stedelijke biodiversiteit, klimaatadaptatie en inheemse kennissystemen.

Wanneer dinsdag 21 mei
Hoe laat 20.00 – 21.30 uur
Waar ARTIS-Groote Museum (Oostzaal)
Prijs Regulier €15, Leden €7,50, Studenten €10
Voertaal Nederlands