Trade Winds in the Age of Underwater Currents

In de tentoonstelling Trade Winds in the Age of Underwater Currents presenteert A Tale of A Tub in Rotterdam het werk van drie kunstenaars die op verschillende wijzen onderzoek verrichten naar de fenomenen diepzeemijnbouw, kustecologie en onderwater kabelnetwerken.

Kristina Õllek (EE), Sami Hammana (NL) en Elisa Strinna (IT) koppelen verschillende stemmen en perspectieven aan elkaar om bewustzijn te genereren over de manieren waarop de winning door diepzeemijnbouw en het aanleggen van kabelinfrastructuren de bodems van zeeën en oceanen uitput en vervuilt, en de teloorgang van de biodiversiteit in onderwater- en kustecosystemen in de hand werkt.

Publieksprogramma op 26 juni

De Ambassade van de Noordzee is uitgenodigd om een publieksprogramma samen te stellen. Op 26 juni introduceert geluidskunstenaar en componist Harpo ’t Hart het werk van de Ambassade van de Noordzee. Na een presentatie van landschapsarchitect Thijs de Zeeuw over zijn onderzoek naar onderwaterinfrastructuren vanuit niet-menselijk perspectief, gaan Harpo en Thijs in gesprek met twee van de deelnemende kunstenaars: Sami Hammana en Elisa Strinna.

Trade Winds in the Age of Underwater Currents is van 29 mei – 8 augustus 2021 in A Tale of A Tub in Rotterdam.

Meer info en tickets