Luisteren naar de politieke stem van de zee. Lezingperformance Ambassade van de Noordzee in Frascati

Met geurkunstenaar Frank Bloem, beeldend kunstenaar Carmen Schabracq, geluidskunstenaar en curator van de Ambassade van de Noordzee Harpo ‘t Hart en schrijver en socioloog Ruben Jacobs

Op donderdag 6 februari om 20.00 uur presenteert de Ambassade van de Noordzee de lezingperformance Luisteren naar de politieke stem van de zee, als onderdeel van FRASCATI ISSUES: HOMO FUTURUS

Tijdens de lezingperformance in Frascati trainen medewerkers van de Ambassade van de Noordzee zichzelf en het publiek in het luisteren naar het leven in de zee. Hoe verplaatsen we ons in niet-mensen? Wat heeft een haring aan ons humanisme? En heeft een kabeljauw onze empathie nodig, of toch iets anders?

Tijdens deze avond zoeken we niet naar overeenkomsten met het zeeleven, maar naar verschillen. Hoe waarderen we het vreemde? We stellen ons voor om iets heel anders te zijn dan onszelf. Met als resultaat: als we goed luisteren naar de stemmen uit de zee, worden we zelf iets minder menselijk.

Over Frascati Issues: Homo Futurus

Frascati Issues: Homo Futurus kijkt vooruit naar de mens van de toekomst. Als resultaat van menselijk handelen verandert de aarde om ons heen in een rap tempo. We ondervinden de onomkeerbare gevolgen van het lange tijd centraal stellen van de homo sapiens. De mens zal zijn dominante rol aan de top van de piramide verliezen. Maar wat volgt hierna? Hoe transformeert de mens en de mensheid onder invloed van ecologische rampspoed? Wat betekent een gelijkstelling van mens, plant, dier, natuur, technologie voor de toekomstige hybride mens? Via theater, performance en dans proberen we ons voor te stellen waar we ons heen bewegen in een (verre) toekomst. We blikken via de kracht van verbeelding vooruit: wat komt er na het antropoceen? In welke verschijningsvormen manifesteert de toekomstige mens zich? Frascati Issues: Homo Futurus werpt een futuristische blik op het lichaam van de toekomst in allerlei nieuwe verschijningsvormen.

Meer info en tickets