Luisteren naar de Dieze. Workshop @ RE / NATURE

Hydrofoon vissen met geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart

Tijdens RE / NATURE (van 8 – 31 oktober in ‘s Hertogenbosch) presenteert de Ambassade van de Noordzee een prototype van Het Audement. In Het Audement staat niet het spreken – zoals in het Parlement – , maar het luisteren centraal.

Bij een nieuwe, ecologische politiek hoort een nieuwe politieke arena, een fysieke ruimte waar mens en zee kunnen samenkomen. Want als we willen dat de natuur ook de interruptiemicrofoon kan grijpen, zullen we deze opnieuw moeten ontwerpen.

Het onderzoek naar Het Audement richt zich zowel op ruimtelijk ontwerp als op het vormgeven van praktijken die mensen in staat stellen beter naar niet-menselijke entiteiten te luisteren. Tijdens RE / NATURE kun je een kijkje nemen op de bouwplaats én bijdragen aan het onderzoek naar een nieuwe natuur-inclusieve politieke ruimte.

Het Audement wordt ontwikkeld door de Ambassade van de Noordzee i.s.m Architectenbureau Studio Ossidiana, scenograaf Tim Vermeulen, jurist en onderzoeker Dr. Daphina Misiedjan, antropoloog en actie-onderzoeker Darko Lagunas en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart.

Luisteren naar de Dieze. Hydrofoon vissen met geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de politieke stemmen van de dingen, planten, dieren en microben in en rond de Noordzee. Bij dat luisteren betrekken we ontwerpers, beleidsmakers, biologen, kunstenaars, juristen, filosofen en schrijvers.

Met de geluidsexpeditie Luisteren naar de Dieze, ontwikkeld door geluidskunstenaar en directeur van de Ambassade van de Noordzee Harpo ’t Hart, worden luistermethoden en nieuwe inzichten gedeeld met het publiek. Met gebruik van een hydrofoon (een onderwatermicrofoon) kun je je deze middag onderdompelen in de Dieze en de stemmen beluisteren van het leven onderwater.

INFO & TICKETS

Zondag 24 oktober, 13:00 – 16:00 uur (doorlopend); duur: ca 30 minuten

Locatie: Tramkade, ‘s Hertogenbosch

Gratis toegang, aanmelden niet nodig

www.re-nature.org