Gereedschap voor een ontmoeting. Workshop in Het Audement @ RE/NATURE

Workshop met scenograaf Tim Vermeulen

Tijdens RE / NATURE (van 8 – 31 oktober in ‘s Hertogenbosch) presenteert de Ambassade van de Noordzee een prototype van Het Audement. In Het Audement staat niet het spreken – zoals in het Parlement – , maar het luisteren centraal.

Bij een nieuwe, ecologische politiek hoort een nieuwe politieke arena, een fysieke ruimte waar mens en zee kunnen samenkomen. Want als we willen dat de natuur ook de interruptiemicrofoon kan grijpen, zullen we deze opnieuw moeten ontwerpen.

Het onderzoek naar Het Audement richt zich zowel op ruimtelijk ontwerp als op het vormgeven van praktijken die mensen in staat stellen beter naar niet-menselijke entiteiten te luisteren. Tijdens RE / NATURE kun je een kijkje nemen op de bouwplaats én bijdragen aan het onderzoek naar een nieuwe natuur-inclusieve politieke ruimte.

Het Audement wordt ontwikkeld door de Ambassade van de Noordzee i.s.m Architectenbureau Studio Ossidiana, scenograaf Tim Vermeulen, jurist en onderzoeker Dr. Daphina Misiedjan, antropoloog en actie-onderzoeker Darko Lagunas en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart.

Gereedschap voor een ontmoeting

Zaterdag 23 oktober, 13:00 – 16:00 uur (doorlopend)

In de workshop Gereedschap voor een ontmoeting worden bezoekers uitgenodigd mee te bouwen aan Het Audement. Hoe geven we een fysieke plek vorm waar luisteren naar niet-mensen centraal staat?

Tijdens deze workshop ga je met scenograaf Tim Vermeulen op zoek naar materialen op en rond de Tramkade. Vervolgens onderzoeken we hoe deze materialen kunnen worden toegepast als gereedschap voor de bouw van Het Audement. Tijdens dit proces kom je van alles te weten over de praktische vragen die een rol spelen op de bouwplaats van Het Audement én kun je bijdragen aan het bedenken van toepasbare oplossingen en nieuwe functionaliteiten.

INFO & TICKETS

Zaterdag 23 oktober, 13:00 – 16:00 uur (doorlopend); duur: ca 30 minuten

Locatie: Tramkade, ‘s Hertogenbosch

Gratis toegang, aanmelden niet nodig

www.re-nature.org