Filosofische ontmoeting Denken over Bruno Latour in nest

Een avond over Bruno Latour

De uitreiking van de Spinozalens is aanleiding voor de landelijke Latour manifestatie Welkom in het Parlement van de Dingen. Uiteraard doet Den Haag ook mee.

Filosofie in Den Haag en tentoonstellingsruimte NEST nodigen voor deze avond twee denkers uit om te vertellen over de wijze waarop Latours denken van invloed is op hun werk: Jan van de Venis (advocaat, gespecialiseerd in mensenrechten en duurzame ontwikkeling) en Khadija al Mourabit (studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in Logica. Ze is momenteel werkzaam als beleidsmedewerker bij GroenLinks Amsterdam).
Khadija al Mourabit geeft een lezing in Zaal 3, Jan van de Venis geeft een workshop bij NEST. Halverwege de avond wisselt het publiek van locatie, zodat iedereen zowel de lezing als de workshop heeft bijgewoond.
Tijdens deze filosofische avond kan men ook de tentoonstelling A Fair Share of Utopia bezoeken. NEST ontwikkelde deze expositie in samenwerking met CBK Zuidoost, waarbij kunstenaars middels een gedachte-experiment is gevraagd om zich een fundamenteel andere, duurzame en humane organisatie van de samenleving voor te stellen.

Info & tickets

19 november, 20.00 — 21.30 uur

NEST, De Constant Rebecqueplein 20A en 20B, Den Haag

Meer informatie en tickets via: www.filosofieindenhaag.nl