F/eel, het leven van een paling in de Schietbaan, Marineterrein Amsterdam

Interactieve ruimtelijke installatie van Sheng-Wen Lo en Yi-Fei Chen

in opdracht van de Ambassade van de Noordzee

Op een avond naderde een glasaal de Nederlandse Noordzeekust. De reis was lang geweest: vanaf de Sargassozee had het dier 5.000 km oostwaarts gezwommen, op de Golfstroom over de Atlantische Oceaan. Stroomopwaarts bewegend was de glasaal vastberaden haar leven in het zoete water voort te zetten. Maar zij wist nog niets van de zware beproevingen die haar te wachten stonden. Ze zou terecht komen in een wereld die niet ontworpen is voor een paling. Een wereld vol obstakels als gemalen, vervuiling, invasieve parasieten en illegale stroperij. En zo begon de reis.

Geïntrigeerd door het uitputtende en verwarrende leven van de Europese paling – een ernstig bedreigde diersoort die wel 80 jaar oud kan worden – bouwden kunstenaars Sheng-Wen Lo en Yi-Fei Chen een interactief parcours dat niet ontworpen is voor mensen. Ons leven is misschien niet altijd makkelijk, maar hoe is het om een ​​paling te zijn?

In de interactieve installatie F/EEL, in de schietbaan op het Marineterrein in Amsterdam, kan het publiek individueel en fysiek de avonturen van de paling ervaren. Hoewel het nooit helemaal zal lukken om de subjectieve ervaringen van de paling volledig te vertalen naar menselijk perspectief zullen onze inspanningen – in tegenstelling tot helemaal niets proberen – ons in staat stellen om te verbeelden, te twijfelen en te bevragen.

Sheng-Wen Lo maakt deel uit van team Stem voor de paling, een van de Noordzeecasussen van de Ambassade van de Noordzee.

met dank aan Amarte Fonds — Amsterdams Fonds voor de Kunst — Atlas Initiatief — Bankgiro Loterij Fonds — Gemeente Amsterdam — Gravin van Bylandt Stichting — Iona Stichting — K.F. Hein Fonds — Marineterrein/ Living Art Lab — NEMO — Pauwhof Fonds — Prins Bernhard Cultuurfonds — Stichting Dialoog & Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Info & tickets

Data en tijden:

20, 21 & 22 november, 13.00 —  17.00

26, 27 november, 13.00 —  17.00

28 & 29 november, 10.00 —  17.00

3, 4 november, 13.00 — 17.00

5 & 6 december, 10.00 —  17.00

Entree 5,00 euro

Vanaf 12 jaar. Een redelijk goede basisconditie is vereist.

Bezoekers ondergaan deze ervaring alleen. Duur is 30 minuten, inclusief voorbereidingen. Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Lees voor reservering eerst hier aandachtig de voorwaarden & veiligheidsvoorschriften. 

Voor meer informatie en het boeken van een timeslot kijk hier.

Schietbaan, Marineterrein Amsterdam/ Living Art Lab

Kattenburgerstraat 5, Amsterdam. Klik hier voor exacte locatie.