Boekpresentatie Oefeningen voor een waterige politiek

De voorverkoop van ons boek is gestart! Wil je het boek vooruit bestellen? Dat kan en is voor ons heel prettig. Na aanschaf word je ook uitgenodigd voor de boekpresentatie op 17 november 2023. 

Oefeningen voor een waterige politiek

De Ambassade van de Noordzee heeft een bijdrage geleverd aan het op de agenda krijgen van een ecologische politiek waarin de niet-mens een steviger positie krijgt in onze politiek, recht en cultuur. De Noordzee moet over zichzelf kunnen beschikken. Vanuit dat standpunt staat de Ambassade sinds de oprichting in 2018 met de voeten in klei, zand en water. Hoe kunnen we in onze politieke, publieke en culturele ruimtes luisteren naar niet-menselijke stemmen? 

De publicatie Oefeningen voor een waterige politiek biedt ideeën, verhalen, kritiek, experimenten en handvaten van vele makers en denkers over de uitdaging van een ecologische politiek. 

Ambassade van de Noordzee 
Oefeningen voor een waterige politiek
Fase 1/ luisteren
2018-2022

In de publicatie vind je, naast interviews, essays, uitgebreide onderzoeksdossiers over paling, delta, onderwatergeluid, windparken en het audement, een interview van Daphina Misiedjan en Darko Lagunas met Radha D’Souza, Tolin Alexander en Astrida Neimanis en bijdragen van onder andere: Jessica den Outer, Laura Burgers, Eva Meijer, Theun Karelse, Thijs de Zeeuw, Xandra van der Eijk, Marinus van Dijke en vele anderen.

Vormgeving: Corine Datema
Redactie: Thijs Middeldorp, Harpo ‘t Hart, Christiane Bosman, Lieneke Hulshof
Eindredactie: Annabel Essink
Vertalingen: Edward Jacobs/ Vuurtoren Editing