Future Talks – livecast vanuit de Waag

De Ambassade van de Noordzee/ Thijs Middeldorp neemt op 19 mei 2021 deel aan Future Talks, een programmareeks op initiatief van Waag Future Lab en gerealiseerd in samenwerking met de Sociaal Creatieve Raad.

Hoe kunnen we een toekomstige samenleving duurzaam en inclusief maken en welke rol spelen kunstenaars en ontwerpers hierin? Over deze vraag gaat Future Talks. De eerste editie vindt plaats op woensdag 19 mei 2021 van 16.00 tot 18.00 uur, in de vorm van een livecast vanuit het Theatrum Anatomicum in de Waag in Amsterdam.

Het onderwerp van de eerste Future Talk is ‘activisme?’. Aan tafel zullen activisten, politiek geëngageerde kunstenaars en waardengedreven ontwerpers plaatsnemen. Ze geven antwoord op de vraag: wie (of wat) bepaalt de agenda? Hoe kom je tot een toekomstbeeld? Waarin verschilt een activistische veranderstrategie van die van een ontwerper? Tafelgasten nemen zichzelf en elkaar de maat en delen dilemma’s waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Ook gaan ze in gesprek in breakout-sessies om inzichten op te doen over de toekomstige rol van creatieve professionals.

Voor meer informatie en aanmelden kijk hier .