Digitaal lespakket biedt leerlingen nieuwe perspectieven op klimaat

Het parlement in de klas nu gratis te downloaden vanaf onze nieuwe Zeeducatiepagina

Anders naar planten, dieren, rivieren en oceanen leren kijken. Niet als objecten waar we de baas over kunnen spelen, maar als niet-mensen waar we afhankelijk van zijn voor ons voortbestaan. Dat is het centrale thema van het lespakket Het Parlement in de klas, dat nu gratis te downloaden is vanaf onze nieuwe Zeeducatiepagina.

Klimaatstress of -depressie over uitsterving typeert de stemming van veel jongeren. Zij voelen haarfijn aan dat een andere omgang met de natuur nodig is. Maar hoe? Dat begint met een andere kijk op je omgeving en op jezelf. Die nieuwe visie biedt het nieuwe lespakket Het Parlement in de klas, ontwikkeld voor de hoogste klassen van havo en vwo.

Download het lespakket Het Parlement in de klas hier.

Het lespakket is gebaseerd op het ‘parlement van de dingen’ van de Franse denker Bruno Latour en is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Internationale Spinozaprijs, Building Conversation en de Vereniging Filosofiedocenten in het Voorgezet Onderwijs.

Met dank aan onder meer Prinsbernhard Cultuurtfonds / Pauline Fonds, Stichting Dialoog, KF Hein Fonds, Pauwhof Fonds en Iona Stichting.

Foto: Ritzo ten Cate