Ambassade van de Noordzee curator van Brandstof: Holocene Memorial

De Ambassade van de Noordzee is op 7 februari 2021 curator van Brandstof, het verdiepende programma bij de tentoonstelling A New Order, A New Earth (20 november 2020 – 7 februari 2021) in Garage Rotterdam.

Brandstof: Holocene Memorial

Het Holoceen loopt op zijn eind. We zeggen vaarwel tegen een tijdperk waarin de Noordzee en Nederlandse kustlijn zijn gevormd en betreden een wereld waarin de mens is uitgegroeid tot een ontwrichtende en vormende kracht van geologische proportie.

Daardoor moeten wij ons verhouden tot onvoorstelbaar grote zaken: Dé planeet, Hét klimaat. Het is om gek van te worden. Ons persoonlijk leven is maar moeilijk te rijmen met zo’n immense, geologische verantwoordelijkheid. Hoe moeten wij, mensen en niet-mensen, nu het Holoceen teneinde is voor onszelf en elkaar zorgen?

Speciaal voor A New Order, A New Earth is Ambassade van de Noordzee uitgenodigd om deze editie van Brandstof vorm te geven. Met een heilzaam ritueel maken we ruimte en tijd voor bezinning, persoonlijke verhalen en laten we de dingen waarvan we afscheid nemen zelf aan het woord.

Het ritueel vindt plaats onder leiding van performancekunstenaar Ibelisse Guardia Ferragutti.

Fotoserie de Dingen: Rik van Santen