Ambassade van de Noordzee bouwt op Oerol aan het Audement

De ambassade neemt deze zomer deel aan het Oerol Festival, van 11 – 20 juni 2021 op Terschelling. Het motto van Oerol dit jaar is CONNECT.

Het Audement

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de politieke stem van de Noordzee. Hiervoor bouwen wij een nieuwe politieke arena: Het ‘Audement’. In tegenstelling tot een parlement, waar mensen tegen elkaar praten, staat in het Audement luisteren centraal, luisteren naar stemmen van niet-mensen: het water, het zand, vissen en de meeuwen.

Op het Noordzeestrand onderzoekt de Ambassade van de Noordzee nieuwe manieren om te luisteren naar de politieke stem van de Noordzee. Want de Noordzee heeft ons iets te zeggen: ze heeft belangen, wensen en grieven, maar ze spreekt niet onze taal. In deze tijd van klimaatverandering en zeespiegelstijging wordt het steeds urgenter om de stem van de Noordzee te verstaan. Bouw daarom mee aan het Audement: een experimentele ruimte waar luisteren voorop staat en waar mens en niet-mens elkaar kunnen leren verstaan.

Oerol 2021

De capaciteit van Oerol is aangepast, waardoor minder bezoekers dan normaal kunnen genieten van het programma op het eiland. Bij alle programmaonderdelen mogen maximaal 50 bezoekers tegelijk aanwezig zijn en de anderhalve meter tussen huishoudens zal worden gewaarborgd. Door de lagere capaciteiten krijgt de bezoeker gegarandeerd intieme voorstellingen en concerten. Voor meer informatie over tickets: hou www.oerol.nl de gaten!