Oerol geannuleerd

Helaas is Oerol 2021 – oorspronkelijk gepland op Terschelling van 11 – 20 juni 2021 – geannuleerd. De Ambassade van de Noordzee zou deelnemen met Het Audement, lees hieronder meer.

Het Audement

De Ambassade van de Noordzee luistert naar de politieke stem van de Noordzee. Hiervoor bouwen wij een nieuwe politieke arena: Het ‘Audement’. In tegenstelling tot een parlement, waar mensen tegen elkaar praten, staat in het Audement luisteren centraal, luisteren naar stemmen van niet-mensen: het water, het zand, vissen en de meeuwen.

Op het Noordzeestrand onderzoekt de Ambassade van de Noordzee nieuwe manieren om te luisteren naar de politieke stem van de Noordzee. Want de Noordzee heeft ons iets te zeggen: ze heeft belangen, wensen en grieven, maar ze spreekt niet onze taal. In deze tijd van klimaatverandering en zeespiegelstijging wordt het steeds urgenter om de stem van de Noordzee te verstaan. Bouw daarom mee aan het Audement: een experimentele ruimte waar luisteren voorop staat en waar mens en niet-mens elkaar kunnen leren verstaan.