Ambassade presenteert Het Audement tijdens RE / NATURE Den Bosch

Op 8 oktober 2021 start het RE / NATURE festival in Den Bosch. RE / NATURE verkent samen met kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers onze veerkracht, bereidwilligheid en creativiteit om tot een hernieuwde balans en relatie met natuur te komen. Is het antwoord te vinden bij de mens: met technologie en innovatie? Of ligt het antwoord besloten in de wijsheid van de natuur? RE / NATURE onderzoekt beiden en laat zien dat we in staat zijn om verandering te brengen.

Tijdens RE / NATURE presenteert de Ambassade van de Noordzee een prototype van het Audement, een ruimtelijk ontwerp waarin groepen mensen de politieke stem van de Noordzee kunnen beluisteren, een inclusieve publieke ruimte waar mens en niet-mens elkaar kunnen leren verstaan. Bij dit model voor meersoortig samenleven hoort ook het ontwikkelen van sociale praktijken die mensen in staat stellen te luisteren naar stemmen van niet-mensen. Het Audement is de plek waar inzichten voortkomend uit de luisterinterventies en -methoden van de afgelopen jaren worden gedeeld met het publiek.

Het Audement is een samenwerking tussen architectenbureau Studio Ossidiana, jurist Dr. Daphina Misiedjan, antropoloog Darko Lagunas, scenograaf Tim Vermeulen, en geluidsontwerper Harpo ‘t Hart.

Lees hier meer over het Audement.

RE / NATURE vindt plaats van 8 oktober 2021 tot en met 24 oktober 2021 in het creatieve gebied rondom Willem II, de Verkadefabriek en Tramkade in Den Bosch, zowel op het binnen- als op het buitenterrein

Meer info is te vinden op: www.re-nature.org