Ambassade presenteert Het Audement tijdens RE / NATURE Den Bosch

Op 8 oktober 2021 start het RE / NATURE festival in Den Bosch. RE / NATURE verkent samen met kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers onze veerkracht, bereidwilligheid en creativiteit om tot een hernieuwde balans en relatie met natuur te komen. Is het antwoord te vinden bij de mens: met technologie en innovatie? Of ligt het antwoord besloten in de wijsheid van de natuur? RE / NATURE onderzoekt beiden en laat zien dat we in staat zijn om verandering te brengen.

Tijdens RE / NATURE presenteert de Ambassade van de Noordzee een prototype van het Audement. In het Audement staat niet het spreken (zoals in het Parlement), maar het luisteren centraal.

Bij een nieuwe, ecologische politiek hoort een nieuwe politieke arena, een fysieke ruimte waar mens en zee kunnen samenkomen. Want als we willen dat de natuur ook de interruptiemicrofoon kan grijpen, zullen we deze opnieuw moeten ontwerpen.

Het onderzoek naar het Audement richt zich zowel op de ruimtelijke vormgeving als op het vormgeven van praktijken die mensen in staat stellen beter naar niet-menselijke entiteiten te luisteren.

Het Audement wordt ontwikkeld door de Ambassade van de Noordzee i.s.m Architectenbureau Studio Ossidiana, scenograaf Tim Vermeulen, jurist en onderzoeker Dr. Daphina Misiedjan, antropoloog en actie-onderzoeker Darko Lagunas en geluidskunstenaar Harpo ‘t Hart.

Lees hier meer over het Audement.

RE / NATURE vindt plaats van 8 oktober 2021 tot en met 24 oktober 2021 in het creatieve gebied rondom Willem II, de Verkadefabriek en Tramkade in Den Bosch, zowel op het binnen- als op het buitenterrein

Meer info is te vinden op: www.re-nature.org